Welkom op de website van Kwekerij De Heliant

Kwekerij De Heliant heeft een missie: Meer wilde planten in tuinen en parken voor meer biodiversiteit! Wij kweken al ruim 35 jaar inheemse wilde planten voor de toepassing in natuurrijke tuinen, parken en voor het ecologisch groenbeheer in dorpen en steden. 

 

Op deze website kunt u ons sortiment bekijken en bestellen. Wij sturen u de planten op!

Cruydt-Hoeck neemt Wilde plantenkwekerij De Heliant over.


Per 1 januari 2017 wordt Wilde plantenkwekerij De Heliant voortgezet door Jojanneke Bijkerk en Jasper Helmantel van Cruydt-Hoeck Wildeplantenzaden.

 

De Heliant is begin jaren ’80 opgericht en bekend geworden onder de leiding van Heilien Tonckens. Vanaf januari 2009 hebben Nils en Kim van Ligten de kwekerij voortgezet en verder uitgebouwd naast Ecologisch hovenierbedrijf Klavertje Vier. Door de toename van werkzaamheden in het ecologisch groenbeheer en de toenemende vraag naar wilde planten is het beter om Klavertje Vier en De Heliant apart van elkaar goed tot hun recht te laten komen. Daarom hebben Nils en Kim besloten om per 1 januari 2017 De Heliant over te dragen aan Jasper & Jojanneke.

 

De activiteiten van het kweken en verzenden van wilde planten kan goed worden gecombineerd met de activiteiten van Cruydt-Hoeck. De afgelopen tijd is er nauw samengewerkt om de overdracht op organische wijze plaats te laten vinden. De Heliant zal met haar welbekende sortiment voortgezet worden, naast Cruydt-Hoeck.

 

We bedanken Nils en Kim van Ligten hartelijk voor het vertrouwen en wensen hun alle goeds toe.


Jojanneke Bijkerk en Jasper Helmantel